Punos syntyi rakkaudesta kirjallisuuteen ja lukemiseen. Mikä ilo onkaan löytää kirja, jonka olemassaolosta ei ole aiemmin tiennyt mitään mutta joka koskettaa, antaa ajattelemisen aihetta, tarjoaa uuden näkökulman tai odottamattoman oivalluksen. Ja miten kiehtovaa on löytää vaikkapa sata vuotta vanhasta kirjasta jotain tuttua, yleisinhimillistä ja samastuttavaa, vaikka kirjoittaja on elänyt täysin toisenlaisessa maailmassa. Sen ilon haluaa jakaa.

Juuri se on Punoksen toiminta-ajatus: julkaista unohdettuja helmiä, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet tuntemattomiksi mutta jotka avaavat kiinnostavia näköaloja ihmiselämään ja sen historiaan ja antavat maailmankuvaa avartavan lukuelämyksen. Hyvä teksti ei vanhene. Se puhuttelee lukijaa vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen.

Erityisesti Punos haluaa nostaa esiin kiinnostavia mutta unohdettuja naiskirjailijoita. Miksikö naisia? Koska kirjallisuuden historia – niin kuin muukin historia – on kovin miehinen. Käsityksemme menneistä ajoista ja koko maailmasta on rakentunut miehisen katseen suodattamana. Naisen silmin asiat ovat ehkä näyttäneet erilaisilta. Kuva maailmasta täydentyy, kun esiin pääsevät myös ihmiskunnan toisen puoliskon kokemukset ja näkemykset.

Punos julkaisee pääasiassa 1800- ja 1900-lukujen kirjallisuutta laadukkaina käännöksinä, uusintapainoksina ja toimitettuina antologioina, mutta myös kustantamon linjaan sopivaa uutta tietokirjallisuutta ja esseitä.

Tervetuloa löytöretkelle ajattelua avartavien lukukokemusten maailmaan!

Punos-kustannus

Y-tunnus: 2829516-2

Mariankatu 16 a 2

07900 Loviisa

Yhteyshenkilö:

Tuija Tuomaala

MMM, kustantaja, suomentaja

[email protected]

Yhteydenotot ja arvostelukappalepyynnöt:

Punos

• Maailmankuvaa avartavia lukuelämyksiä •